
API های ابری چطور به کسبوکارها کمک میکنند
Cloud APIها به توسعهی سختافزار و نرمافزار مبتنی بر ابر قدرت میدهند. و این ابزارها در نهایت، یکپارچگی فناوری مدرن امروزی را حفظ میکنند.
APIها و فناوری ابری هر دو فناوریهای نوظهور نسبتا جدیدی هستند. اگرچه آنها تنها چند دهه است که وجود دارند، پتانسیلشان بیسابقه است. با قابلیت هماهنگی، شکی وجود ندارد که APIهای ابری در حال حاضر میتوانند دارایی بزرگی برای بسیاری از مشاغل باشند.
Cloud APIها نقش مهمی در ساخت، استفاده و نگهداری نرمافزار دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد APIهای ابری، به زیر نگاه دقیق تری بیندازید!
Cloud API چیست؟
قبل از اینکه ابتدا به تعریف APIهای ابری بپردازید، ابتدا باید بفهمید که APIها به طور کلی چیست. اول از همه، API مخفف رابط برنامهنویسی برنامه است. رابطها باعث تقویت ارتباط میشوند.
برای مثال، رابط کاربری (UI) یک جزء گرافیکی است که به کاربران اجازه میدهد تا از هر نرمافزاری که با آن کار میکنند، نمایشی بصری داشته باشند. رابط مورد بحث ناوبری را برای کاربران بینا آسان میکند. بهعنوان مثال، اگر میتوانید این وبسایت را ببینید، از طریق یک رابط کاربری با محتوای آن ارتباط برقرار میکنید. در مقابل، یک رابط برنامه نویسی کاربردی ارتباط بین برنامهها را تحریک میکند. یا به عبارت دیگر، APIها به پلتفرمهای نرمافزاری مجزا، قدرت ارتباط برقرار کردن میدهند.
این گونه است که الکسا به صورت رایگان از لیست پخش Spotify شما استفاده میکند. و اینکه چگونه جستجوی نهچندان مهم شما برای «آب و هوا» میتواند اطلاعات را مستقیما از AccuWeather به بخش Google روی صفحهی نمایش شما بکشاند.
این اتصالات یکپارچهسازی API نامیده میشوند. Cloud APIها به سادگی به ادغامهایی که در فضای ابری اتفاق میافتد اشاره میکنند. Cloud APIها به یکدیگر متصل میشوند و برای ساخت برنامههای مبتنی بر ابر استفاده میشوند.
بهطور کلی، فناوری ابری مزایایی را هم برای مشاغل و هم برای افراد بههمراه دارد. مصرفکنندگان دسترسی بیشتری به دست میآورند و سازمانها در هزینهها صرفهجویی میکنند. در نتیجه، رایانش ابری یک صنعت صد میلیارد دلاری است که چیزهای زیادی برای ارائه دارد.
انواع Cloud API
تعداد زیادی سرویس ابری وجود دارد، اما بسیاری از آنها در سه دسته اصلی قرار میگیرند:
- پلتفرم بهعنوان سرویس (PaaS)
- نرم افزار بهعنوان سرویس (SaaS)
- زیرساخت بهعنوان سرویس (IaaS)
توجه به این نکته مهم است که بین APIهای ابری مختص فروشنده و APIهای چند پلتفرمی نیز تمایزی وجود دارد. در اینجا مروری سریع از روشهای مختلف دستهبندی APIهای ابری آورده شده است.
PaaS
PaaS مدلی از رایانش ابری است که ابزارهای سختافزاری و نرمافزاری کاربران را از طریق اینترنت گسترش میدهد. یکی از کاربردهای رایج APIهای ابری PaaS، ارائهی عملکرد برای محیطهای ابری است.
Google App Engine و Microsoft Azure دو ابزار برجستهی PaaS برای ساخت برنامههای کاربردی در فضای ابری هستند.
SaaS
این احتمال وجود دارد که شما بیشتر از آنچه فکر میکنید با SaaS آشنا باشید. وقتی صحبت از نرمافزار بهعنوان یک سرویس میشود، این شامل هر برنامهی مبتنی بر ابری است که در وب استفاده میکنید. برخی از برنامههای ابری معروف Dropbox و Google Drive هستند.
در عمل، APIهای ابری SaaS برنامهها را به ابر و به هر زیرساخت فناوری اطلاعات (IT) که در اجرای برنامه نقش دارد، متصل میکند.
IaaS
در سطح زیرساخت، APIهای ابری کمی پیچیدهتر میشوند. زیرساختهایی که در فضای ابری وجود دارند معمولا جای مراکز داده و سرورهای داخلی را میگیرند. همتای فیزیکی چنین تجهیزاتی اغلب برای اجاره و راهاندازی و نگهداری زمانبر است. APIهای ابری IaaS به توزیع منابع ابری و همچنین پیکربندیهای شبکه و مدیریت ماشین مجازی کمک میکنند.
فروشنده خاص در مقابل کراس پلت فرم
راه دیگر برای تمایز بین APIهای ابری، تعیین این است که آیا آنها مختص فروشنده هستند – یعنی مربوط به یک ارائهدهندهی ابری هستند – یا بین پلتفرمی.
APIهای مختص فروشنده
APIهای خاص فروشنده فقط از خدمات یک ارائهدهندهی ابر منحصر بهفرد پشتیبانی میکنند. به عنوان مثال، Microsoft Azure REST API به طور مجزا با ابر عمومی Azure کار میکند. گاهی اوقات APIهای ابری خاص فروشنده مترادف با APIهای داخلی یا خصوصی هستند. این APIها انحصاری شرکتهایی هسنتد که آنها را مستقر میکنند و در دسترس عموم نیستند.
APIهای چند پلتفرمی
APIهای چند پلتفرمی معمولا APIهای باز یا در دسترس عموم هستند. آنها عملکردی را بین دو یا چند ارائهدهندهی ابر ایجاد میکنند. این نوع APIها از همان دستورات بهعنوان پارامترها استفاده میکنند. متاسفانه، نتیجه میتواند عملکردی محدود داشته باشد و بسیاری APIهای مختص فروشنده را انتخاب کنند.
نمونههای برتر Cloud API
برای بهتر نشان دادن اینکه چگونه APIهای ابری دقیقا مفید هستند، به مثالهای API زیر توجه کنید.
5 نمونه از APIهای ابری
Simple Cloud API
Simple Cloud یک API ابری بین پلتفرمی است. این API که توسط Zend Technologies توسعه یافته است، برنامههای PHP میزبانی شده در فضای ابری را ارائه میدهد. به بیان ساده، از طریق Simple Cloud API، کاربران به خدمات ابری نوشته شده با PHP دسترسی پیدا میکنند.
Apache Libcloud API
Apache LibCloud یک API ابری از لحاظ فنی پیچیده است که تفاوتهای بین ارائهدهندگان ابر را خلاصه میکند و در نتیجه آنها را متحد میکند. LibCloud API به عنوان یک کتابخانه پایتون ارائه میشود که به منابع ابری اجازه میدهد با هم کار کنند.
AWS API
خدمات وب آمازون (AWS) یکی از شرکتهای زیرمجموعهی آمازون است که تعداد زیادی از منابع ابری را از رایانههای مجازی برای APIها تامین میکند. در حالی که API مرکزی AWS وجود ندارد، دروازهی API آمازون برای تولید و مدیریت API هایی که میتوانند با AWS و سایر سرویسهای وب ادغام شوند، کافی است.
HubSpot API
HubSpot یک پلتفرم بازاریابی کاملا برجسته است که هدف آن کمک به رشد سریعتر و بهتر کسب و کارها است. توسعهدهندگان از HubSpot API برای ایجاد ادغامهای سفارشی استفاده میکنند که به HubSpot اجازه میدهد با سایر برنامههای مرتبط مانند Zoom یا Mailchimp کار کند.
Box API
Box برای مشاغل ساخته شده است. خدمات برتر آن مدیریت محتوای ابری و اشتراکگذاری فایل است. Box API به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا فایلهای Box خود را مدیریت کرده و با آنها تعامل داشته باشند. آنها همچنین میتوانند از Box API برای لایه بندی سیستم مدیریت محتوای Box در برنامههای مرتبط استفاده کنند.
چرا کسب و کار شما به Cloud API نیاز دارد؟
پس از دریافت همهی این اطلاعات فنی، ممکن است به صراحت مشخص نباشد که APIهای ابری چگونه به کسب و کار شما کمک میکنند. اما واقعیت این است که APIهای ابری به هر کسب و کاری کمک میکنند.
به عنوان مثال، APIها در یکپارچهسازی دادهها نقش اساسی دارند. یکپارچهسازی دادهها برای عملیات تجاری بسیار مهم است. مهم نیست که ابزارهای بازاریابی را به هم متصل میکنند یا فرآیندهای روزانه را خودکار میکنند، یکپارچهسازی دادهها در مرکز همه چیز است.